Chili Con Carne!

Ingredienser
- 400g Magert nötkött (bog eller bringa) (jag gjorde med nötfärs)
- Lök 1 st
- Röd paprika 1 st
- 140g Morötter 2 st
- Vitlöksklyftor 2 st
- Flytande margarin 1 msk
- ½l Vatten
- Chili ½ tsk
- 250g Vitt ris
- 400g Krossade tomater 1 burk
- 2dl Majskorn
- Paprikapulver ½ tsk
- 260g Kidneybönor (kokta)
- (1 msk vetemjöl + 1 dl vatten)
Gör så här
• Skär bort synligt fett på köttet och skär det i avlånga bitar, ca 1x4 cm.
• Skala löken och hacka den fint.
• Rensa paprikan och skär den i tärningar, ca 1x1 cm.
• Skala morötterna och skär dem i tärningar, ca 1x1.
• Skala vitlöken och hacka den fint.
• Stek kött och grönsaker i en uppvärmd gryta med lite matfett under omrörning.
• När allt har blivit gyllenbrunt, häll på ½ l vatten och koka i ca 15 min under lock vid medelvärme. Tillsätt vitlök och chili.
• Koka riset enl. anvisningen på förpackningen, ca 15 min.
• När kött och grönsaker har kokat i 15 min, tillsätts de krossade tomaterna och kidneybönorna. Låt allt koka i ytterligare 15 min.
• När koktiden är klar, tillsätts majs. För tjockare konsistens red av med 1 msk mjöl upplöst i 1 dl vatten.
• Servera med kokt ris, blandat med paprikapulver. Eller bara med en sallad
Jammi jammmi..... ja jag lagade den med vitlök ;)
Senare på kvällen åt jag lite igen... men denna gång på mackan =P det var riktigit gott det oxå