Chili Con Carne!



Ingredienser

  • 400g Magert nötkött (bog eller bringa) (jag gjorde med nötfärs)
  • Lök 1 st
  • Röd paprika 1 st
  • 140g Morötter 2 st
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Flytande margarin 1 msk
  • ½l Vatten
  • Chili ½ tsk
  • 250g Vitt ris
  • 400g Krossade tomater 1 burk
  • 2dl Majskorn
  • Paprikapulver ½ tsk
  • 260g Kidneybönor (kokta)
  • (1 msk vetemjöl + 1 dl vatten)

Gör så här

• Skär bort synligt fett på köttet och skär det i avlånga bitar, ca 1x4 cm.
• Skala löken och hacka den fint.
• Rensa paprikan och skär den i tärningar, ca 1x1 cm.
• Skala morötterna och skär dem i tärningar, ca 1x1.
• Skala vitlöken och hacka den fint.
• Stek kött och grönsaker i en uppvärmd gryta med lite matfett under omrörning.
• När allt har blivit gyllenbrunt, häll på ½ l vatten och koka i ca 15 min under lock vid medelvärme. Tillsätt vitlök och chili.
• Koka riset enl. anvisningen på förpackningen, ca 15 min.
• När kött och grönsaker har kokat i 15 min, tillsätts de krossade tomaterna och kidneybönorna. Låt allt koka i ytterligare 15 min.
• När koktiden är klar, tillsätts majs. För tjockare konsistens red av med 1 msk mjöl upplöst i 1 dl vatten.
• Servera med kokt ris, blandat med paprikapulver. Eller bara med en sallad

 Jammi jammmi..... ja jag lagade den med vitlök ;)

Senare på kvällen åt jag lite igen... men denna gång på mackan =P det var riktigit gott det oxå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0