Potatis och purjosoppa

(Bild kommer)

Mycket intressant soppa som både e syrlig och lite "kryddigt" äv purjolöken. Och den var även väldigt lätt att göra. Kan jag varmt rekommendera dessa kalla höst dagar!

Ingredienser

  • 300g Potatis
  • Lagerblad 1 st
  • Purjolök 1 st
  • 3 ½dl Lättmjölk (0,5%)
  • 170g Rökt skinka, fett bortskuret
  • 1dl Frysta ärtor
  • Peppar
  • Citron 1 st

Gör så här

• Skala potatisen, skär den i bitar och koka tillsammans med lagerbladet, utan salt i vattnet, i 15–20 min.
• Ansa purjolöken och skär den i så tunna ringar som möjligt.
• Mixa potatisen tillsammans med mjölken och ev. lite vatten till lagom konsistens för soppa.
• Tillsätt purjolöken och koka i ytterligare ca 5 min
• Skär skinkan i tärningar på 1x1 cm.
• Tillsätt slutligen skinkan och ärtorna.
• Smaka av med peppar och pressad citron, och servera!

Jag missade ärtorna, men det var gott ändå


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0