Potatis och purjosoppa
(Bild kommer)
Mycket intressant soppa som både e syrlig och lite "kryddigt" äv purjolöken. Och den var även väldigt lätt att göra. Kan jag varmt rekommendera dessa kalla höst dagar!
Mycket intressant soppa som både e syrlig och lite "kryddigt" äv purjolöken. Och den var även väldigt lätt att göra. Kan jag varmt rekommendera dessa kalla höst dagar!
Ingredienser
- 300g Potatis
- Lagerblad 1 st
- Purjolök 1 st
- 3 ½dl Lättmjölk (0,5%)
- 170g Rökt skinka, fett bortskuret
- 1dl Frysta ärtor
- Peppar
- Citron 1 st
Gör så här
• Skala potatisen, skär den i bitar och koka tillsammans med lagerbladet, utan salt i vattnet, i 15–20 min.
• Ansa purjolöken och skär den i så tunna ringar som möjligt.
• Mixa potatisen tillsammans med mjölken och ev. lite vatten till lagom konsistens för soppa.
• Tillsätt purjolöken och koka i ytterligare ca 5 min
• Skär skinkan i tärningar på 1x1 cm.
• Tillsätt slutligen skinkan och ärtorna.
• Smaka av med peppar och pressad citron, och servera!
Jag missade ärtorna, men det var gott ändå
Kommentarer
Trackback