torskfilé med spenatsås i ugn


Ingredienser

  • 250g Djupfryst eller färsk spenat
  • Morötter 2 st
  • Muskot 1 krm
  • 1dl Kaffegrädde
  • Olja, ex. raps- eller oliv- ½ msk
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • 40g Räkor
  • 180g Torsk eller sejfilé

Gör så här

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Hacka spenaten grovt och skär morötterna i mindre bitar.
• Koka upp spenat, morötter, muskot, grädde, olja och finhackad vitlök i en liten kastrull. Lägg slutligen i räkorna.
• Lägg fisken i en smord eldfast form. Bred såsen över och strö över den rivna osten. Tillaga i ugnen i 20–25 min.
• Servera fisken direkt från formen tillsammans med potatis eller en sallad



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0